Vejen til en stærk virksomhed

Vejen til en stærk virksomhed

Vores hjemmeside bringer en del artikler med forskellige tips og tricks inden for online marketing. Det er dog ikke det eneste, der styrker en virksomhed. En stærk virksomhed tager udgangspunkt i en god arbejdsplads, det gælder både det fysiske miljø, men også det sociale.

Indretning

En velfungerende virksomhed kræver et godt arbejdsmiljø. Populært har mange virksomheder indrettet deres lokaler i en minimalistisk stil. Det betyder, at væggene er malet i neutrale farver, møblerne er af diskret karakter – og der er minimal pynt og nips. Det gør, at man som medarbejder, ikke mister fokus under arbejdsopgaver. Desuden kan vægge malet i kraftige farver virke tyngende og mørke farver virke trættende, hvilket er en ulempe på en arbejdsplads, hvor der gerne skal være god energi. De lyse farver virker indbydende og giver luft til rummet, hvilket er en fordel, når man dagligt sidder mange medarbejdere og arbejder.

Det sociale miljø

Det er ikke kun det fysiske miljø i form af lokaler, som skal spille, for at en virksomhed kan blive stærk. Det gælder også det sociale miljø. På en arbejdsplads er sammenspillet mellem kollegaer vigtigt, da man afhænger af hinanden.
Man kan forbedre de sociale bånd på arbejdet ved at lave fællesarrangementer sammen. Det kan for eksempel være at tage ud at spise på restaurant sammen en gang om måneden, en bowlingtur af og til eller lignende.

Teambuilding

Det kan også være en god idé at udvide de sociale fællesarrangementer til teambuilding, som netop har fokus på samarbejde. Man kan med fordel hive en dag eller to ud af arbejdskalenderen og investere dem i sin virksomheds fællesskab. Teambuilding byder på øvelser, som man skal løse i samarbejde, og også øvelser der kræver tillid. Det kan for eksempel være at blive ført gennem en forhindringsbane med bind for øjnene – her kræver det specielt, at man kan stole på den, som giver ordrer til hvordan man skal bevæge sig gennem banen.

Tillid og samarbejde er vigtigt på en arbejdsplads, hvorfor det kan være en god idé at arrangere sociale arrangementer og teambuilding. Ydermere er det en god idé at skabe et godt fysisk miljø med indretning af lokalerne, hvor der arbejdes. Så er man i hvert fald godt på vej mod at blive en stærk virksomhed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *