SEO - En mobiloptimeret hjemmeside er afgørende i dag

I løbet af de sidste år er en mobilvenlig hjemmeside begyndt at spille en større og større rolle hos Google. I dag er det derfor ikke nok at din hjemmeside er mobilvenlig. Efter at Google Mobile First Index blev rullet ud, er det afgørende at have en mobiloptimeret hjemmeside, hvis du gerne vil have de gode placeringer i Google.

 

Hvad er Mobile First Index?

Google Mobile First Index er for alvor blevet en del af Google i starten af 2018. Google begyndte allerede i slutningen af 2016 at rulle Mobile First Index stille og roligt ud, men i dag er det en afgørende faktor.

Mobile First Index betyder at Google nu vil indeksere dine sider ud fra mobilversionen frem for desktop, som blev brugt førhen.

Når det er mobilversionen der bliver indekseret kigger Google på hvor brugervenlig din hjemmeside er på mobile enheder. Det betyder samtidig også at mobilversionen afgør dine placeringer i Google.

Hvis din hjemmeside derfor giver en dårlig brugeroplevelse på mobilen, kan det påvirke dine rankings negativt, da Google nu kigger på mobil frem for desktop.

Grunden til at Google har valgt af fokusere på mobilen er ganske simpel: Der foretages flere og flere søgninger fra mobile enheder og da Google gerne vil give de bedste resultater til brugerne, betyder det meget for Google at de hjemmesider der får de gode placeringer er mobiloptimeret.

 

Mobiloptimer din hjemmeside for at være med

Det har i mange år været vigtigt at have en mobilvenlig hjemmeside for at få gode placeringer i Google, men i dag er det ikke nok at din hjemmeside er mobilvenlig, den skal også være mobiloptimeret, for at være med.

En mobilvenlig hjemmeside kan vises på mobilen, men er ikke specielt tilpasset til mobile skærme, mens en mobiloptimeret hjemmeside har unikt design, der giver en fantastisk burgeroplevelse for dem der tilgår hjemmesiden fra mobilen.

Det gælder derfor om at fokusere på at lave en hjemmeside, der giver en god brugeroplevelse på mobilen, så du fx ikke er nødt til at zoome ind for at kunne se teksten eller lignende der giver en dårlig oplevelse for dem der besøger din hjemmeside.

Vi bruger mobilen mere og mere i hverdagen til søgninger der er relevante for alle typer af brancher og for at være med og få nye kunder til din forretning, er det derfor vigtigt at sørge for at din hjemmeside er mobiloptimeret.

Et godt sted at starte er ved at tjekke om din hjemmeside er mobilvenlig. Det kan du gøre ved hjælp af Google Search Consoles eget værktøj til test af mobilvenlighed. Nedenfor kan du se testen lavet på irep.dk der blandt andet tilbyder reparation af iPhone og har en mobilvenlig hjemmeside.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *