Regler for annoncering og salg af medicin på nettet

Regler for annoncering og salg af medicin på nettet

I løbet af de sidste år er salget af både medicin og kosttilskud på nettet steget markant, og dette er sket af flere grunde. For det første er det muligt at købe en lang række varer på nettet, så man slipper for at stå i kø på apoteket. Denne vækst gør det attraktivt for mange at starte deres egen webshop med medicin og kosttilskud. Der er dog en række særlige regler for salg af medicin og diverse kosttilskud på nettet.

Vi har talt med med Sasa Kovacevic fra Obsidian Digital og Henrik Bondtofte fra Bondtofte & CO, og de har delt de tre vigtigste regler, når det kommer til salg af medicin.

1: Du skal godkendes af myndighederne

Det første man skal være opmærksom på hvis man gerne vil sælge medicin eller kosttilskud online er, at man skal indhente en række særlige tilladelser ved lægemiddelstyrelsen, samt gennemgå noget basal uddannelse relateret til salg af medicin. I denne proces skal man derfor starte med at søge om en tilladelse hos lægemiddelstyrelsen, betale et oprettelsesgebyr og derefter give Lægemiddelstyrelsen en lang række oplysninger herunder

Sælger du håndkøbslægemidler via internettet, skal du elektronisk oplyse Lægemiddelstyrelsen om følgende:

  • forhandlernavn
  • virksomhedens cvr-nummer
  • webadresse
  • dato for påbegyndt onlineforhandling

Efter man er blevet godkendt vil man få udstedt et særligt bevis der forklarer at man er berettiget til at sælge medicin over nettet. Du kan se et eksempel på dette mærke på Helsebixen.dk. Du finder dette mærke i bunden af skærmen. Derudover er det en god ide at kontakt Lægemiddelstyrelsen for at høre nærmere, hvis man gerne vil sælge medicin eller kosttilskud online.

2: Du må ikke henvende bestemte varer til børn

Udover det rent administrative er der også en lang række indskrænkninger i forhold til hvordan du må markedsføre dine produkter på din hjemmeside. Blandt andet skal håndkøbsælgemidlerne præsenteres i varegrupper adskilt fra andre varer. Derudover må man ikke henvende sine varer til personer, der er under 18 år. Dette er især vigtigt at have for øje, hvis man bruger Facebook retargeting, som en del af ens online markedsføring.

3:  Ingen overdrevne illustrationer

Som en sidste ting er det vigtigt at man tænker sig om inden man lægger billeder ud på sin hjemmeside. Når det kommer til medicin og kosttilskud er der igen en ræk særlige omstændigheder, der gør sig gældende. Ligesom med alkohol og spiritus må man ikke vise billeder eller film som viser stødende billeder – imodsætning til hvad vi kender fra cigaretpakker. Hvis man bruger video på sin hjemmeside, må man heller ikke vise videoer der promoverer eller på anden måde opfordrer til overdrevet brug af medicin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *