Guide: 3 brancher med store sæsonudsving på nettet

Guide: 3 brancher med store sæsonudsving på nettet

Når man enten skal til at starte en webshop eller lave en søgeordanalyse, vil de fleste guides fortælles dig at ikke skal vælge nogle produkter og dermed også søgeord som er meget sæsonafhængige og netop for, at du ikke skal komme i denne situation, kommer der her en kort guide til 4 brancher med store sæsonudsving.

1: Baby- og børnebranchen

Den første slags varer man bør holde sig fra hvis man ikke vil have varer på hylderne med store sæsonudsving er børnetøj og babyudstyr. I modsætning til de øvrige ting på denne liste, så bliver børn ikke født indenfor en bestemt sæson, men til gengæld er aktiviteten i branchen overordnet bestemt af fødselstallet, som i de sidste år har ligget på et meget lavt niveau. Derfor har de sidste par år været hårde for mange webshops som sælger børnetøj herunder webshoppen littleones.dk, der ligesom mange har haft nogle pressede år.

Heldigvis er tendensen nu ved at vende og fødselstallet er nu på vej imod mere almindelige niveauer, men på grund af branchens store afhængighed og relation til fødselstallet, kan lavsæsoner i modsætning til andre brancher vare flere år.

2: Udklædningstøjsbranchen

En anden slags varer som der kan være gode penge at tjene på er udklædningstøj, men her skal man igen være opmærksom på at udklædningstøj oftest er noget man bruger til fastelavn og i mindre grad til Halloween, selvom denne tradition vinder større og større indpas herhjemme. Derudover er der også mange virksomheder, der køber udklædningstøj til firmafester men langt størstedelen af det årlige salg af udklædningstøj finder sted i løbet af februar måned.

3: Rejsebranchen

Det kan også for mange lyde fristende at starte en affiliate side eller endda en søgeportal indenfor rejsebranchen. Men her skal man igen være klar over at størstedelen af salget finder sted om sommeren og om vinteren. Selvom danskerne rejser hele året, så er det især i sommermånederne at der bruges mange penge og dette vil også påvirke dit salg.

Dette betyder dog ikke at du kan komme til at drive en profitabel forretning, men hvis vejret er godt, så bliver mange hjemme – og hvis vejret er eller bliver dårligt, så tager mange flere til udlandet. Dette skete blandt andet i år, da de fleste danske sommerhuse havde rekordmange bookinger, men så da vejret blev dårligt tog mange til Tyrkiet som indtil da havde haft rekordmange tomme hoteller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *