SoMe annoncering: En guide i 3 trin

Der findes mange forskellige måder at annoncere på. Marketing er generelt en ret stor størrelse, og derfor er det nogle gange en god ide at tage én ting ad gangen. Herved har man nemlig mulighed for at sætte sig godt ind i et emne uden at blive forvirret over 10 andre.

Denne artikel vil derfor ikke handle om marketing helt generelt, den vil handle specifikt om marketing på de sociale medier.
SoMe annonceringer er nemlig blevet virkeligt populært over de sidste par år, og dette gælder for stort set alle platforme. Vi ser især kanaler som Facebook, Instagram, Snapchat og LinkedIn blive anvendt til reklamer, og dette kan du også gøre.

I de næste tre afsnit vil du nemlig blive sat grundigt ind i, hvordan du kan få succes med annonceringer på de sociale medier. Guiden vil være kronologisk opbygget på den måde, at der bliver startet med det basale, så det lidt mere indviklede og til sidst det avancerede.

Sådan starter du med annoncering på sociale medier

Nu er du klar til at starte dine første annoncer. Så det første spørgsmål bliver nok, hvor skal disse oprettes? Der findes så mange forskellige kanaler, og det kan være svært at vælge. Så skal du bare oprettet annoncer på dem alle sammen? Eller de fem mest populære? Det umiddelbare svar hertil er, nej.

Det handler nemlig i høj grad om at skabe et par succesfulde annoncer fra starten af. På den måde er det langt bedre at have tre annoncer, som generer en masse opmærksomhed eller konverteringer, end at have 15 annoncer, som klarer sig lidt sløjt.

Når du skal vælge dine kanaler, så er det vigtigt at have din målgruppe i baghovedet. Hvis du sælger bikinier til en målgruppe, som kan defineres som kvinder mellem 16 og 35, så skal du muligvis ikke lægge hele dit budget på LinkedIn. I dette tilfælde vil du nok være mere succesfuld på steder som Instagram, Pinterest eller snapchat.

Hvis du derimod sælger styresystemer til virksomheder, så får du nok ikke meget ud af at annoncere på Snapchat, her skal du nok vælge LinkedIn eller Facebook.

Sådan kan du udvide og optimere dine annoncer

Når dine første annoncer er blevet lanceret, så er det på tide at holde øje med dem. Du kan nu følge med i, hvor succesfulde de er, og dette kan hjælpe dig med at optimere dem.

I denne proces kan du med fordel også holde øje med, hvilke platforme du er mest succesfuld på. Lad os sige, at du startede med at oprettet tre annoncer – en på Facebook, en på Instagram og en på LinkedIn.
Imellem disse delte du dit budget ligeligt. Hvis du nu opdager, at dine annoncer på LinkedIn er de mest succesfulde, så bør du overveje at flytte noget mere af budgettet til denne kanal.

Her sætter du prikken over I’et

Over de mange forskellige platforme er det ofte muligt at hente programmer eller at downloade software, som tillader, at du kan gå ned i en dyb analyse af dine kampagner.
Disse analyser burde meget gerne skinne et tydeligt lys på, hvordan dine kampagner klarer sig, og hvordan du eventuelt kan optimere dem.

Dette er langtfra noget for begyndere, men hvis du allerede nu har haft succes med et par reklamer på forskellige platforme, så er dette uden tvivl noget, som du kan prøve at bruge din tid og energi på herefter. Disse små optimeringer kan nemlig være det, som virkeligt sætter prikken over I’et på dine annonceringer på de sociale medier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *